У Києві оперативники затримали двох «сканеристів»

Зловмисники викрали з автомобіля сумку з грішми та банківськими картками. У той час, коли крадії намагалися втекти, їх затримали поліцейські.

У ході відпрацювання Шевченківського району столиці співробітники оперативно-пошукового відділу столичного главку затримали двох чоловіків за крадіжку з авто. Оперативники помітили, як вони постійно озиралися та заглядали у салони припаркованих автівок на проспекті Перемоги, тож вирішили за ними простежити.

Згодом зловмисники скористалися сканером, відчинили дверцята автомобіля, забрали сумку і поспішили до «Audi А4» з іноземними номерними знаками, на якій приїхали. Щойно вони сіли до салону автомобіля, їх із викраденими речами затримали правоохоронці.

Слідчо-оперативна група Шевченківського управління поліції задокументувала правопорушення та  вилучила речові докази, серед яких – сканер для зчитування сигналізації та сумка з грішми, що належить потерпілому.

34-річний та 35-річний харків’яни затримані у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Один із них раніше неодноразово потрапляв у поле зору правоохоронців, зокрема був судимий за крадіжки та грабіж.

За даним фактом слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає арешт на строк від трьох до шести місяців або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на той самий строк.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...