У Києві поліція затримала двох грабіжників

Зловмисники помітили чоловіка в магазині, прослідкували за ним, а потім пограбували його у безлюдному місці. За скоєне їм загрожує до шести років тюремного ув’язнення.

Близько п’ятої години ранку на спецлінію 102 надійшло повідомлення про пограбування чоловіка на проспекті Героїв Сталінграду. На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група Оболонського управління поліції.

На изображении может находиться: один или несколько человек, люди стоят и в помещении

Потерпілий розповів правоохоронцям, що він зайшов у крамницю, а вже потім по дорозі додому на нього ззаду напали двоє невідомих. Вони побили чоловіка, а після цього забрали у нього сумку з телефоном, гаманцем та особистими речами.

На изображении может находиться: один или несколько человек, люди стоят и в помещении

Оперативники проаналізували записи з камер відеоспостереження, які встановлені в торговому залі магазину, та за декілька годин затримали двох чоловіків, підозрюваних у пограбуванні.

Обох правопорушників затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ними виявились ніде не працюючі мешканці столиці – 26-ти та 27-ми років. При поверхневій перевірці у кишені одного з них знайшли смартфон, який впізнав потерпілий. Інші викрадені речі оперативники виявили у смітнику неподалік від місця нападу.

Фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 2 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до шести років позбавлення волі.

Слідчі подали клопотання до Оболонського районного суду столиці для обрання зловмисникам запобіжного заходу.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...