У Києві учасники ОЗГ через Інтернет-магазин та соцмережі продавала таблетки для схуднення з вмістом психотропів

Досудовим розслідуванням встановлено, що 25-річний киянин організував та очолив злочинну групу, яка збувала таблетки для схуднення з вмістом психотропної речовини – сибутраміну. До складу цієї групи входило четверо учасників.

Організатор групи забезпечував надходження оптових партій товару для їх фасування та подальшого продажу, контролював безпосередній збут та встановлював графік роботи та завдання для інших учасників угруповання. Також він вів «бухгалтерію» та ділив зароблені гроші між фігурантами.

В свою чергу інші учасники злочинної групи продавали пігулки для схуднення через Інтернет-магазин, де приймали замовлення онлайн, та соціальні мережі, надсилаючи товари клієнтам поштою по всій Україні.

В ході досудового розслідування проведено 4 оперативні закупки пігулок з вмістом психотропних речовин на загальну суму 65 000 грн.

Під час обшуків правоохоронці вилучили понад 30 000 пігулок з вмістом психотропної речовини – сибутрамін на загальну суму понад 3,6 млн гривень.

За процесуального керівництва прокурорів Київської міської прокуратури та Дніпровської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру учасникам організованої злочинної групи за фактами вчинення особливо тяжких злочинів у сфері незаконного обігу психотропних речовин (ч.3 ст.307 КК України) та обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Київська міська прокуратура

You may also like...