У Миколаїв повернулись рекетири

26 травня оперативники Управління стратегічних розслідувань, слідчі Слідчого управління за силової підтримки спецпризначенців КОРД та під процесуальним керівництвом обласної прокуратури припинили злочинну діяльність двох вимагачів 26-ти та 27-ми років.

Про це йдеться в повідомленні Відділу комунікації поліції Миколаївської області.

Поліцейські встановили, що вказані особи за штучно створену конфліктну ситуацію вимагали з місцевого підприємця повернення неіснуючого боргу. Зловмисники були затримані в Інгульському районі Миколаєва, де призначили зустріч бізнесменові, під час передачі їм частини грошей – 40 тисяч гривень.

За вказаним фактом триває розслідування. Попередня кваліфікація – ст. 189 КК України «Вимагання». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Слідчі затримали чоловіків, один з яких раніше притягувався до кримінальної відповідальності за майнові кримінальні правопорушення, у порядку ст. 208 КПК України. Найближчим часом їм буде повідомлено про підозру у скоєнні злочину та обиратиметься запобіжний захід.

Наразі слідчі дії продовжуються.

УК

 

You may also like...