У Солом’янському районі столиці затримали двох підозрюваних у пограбуванні подружжя

Киянин попросив незнайомців допомогти завести його авто, а ті під приводом «допомоги» вихопили з сумки його дружини мобільний телефон та гаманець. Затриманим загрожує до шести років позбавлення волі.

До столичної поліції звернувся чоловік та повідомив, що на проспекті Перемоги двоє невідомих поцупили з сумки дружини особисті речі. За вказаною адресою негайно виїхала група швидкого реагування та слідчо-оперативна група Солом’янського управління поліції для встановлення усіх обставин події.

Працівники поліції з’ясували, що 59-річний киянин попросив двох незнайомців допомогти завести транспортний засіб. Поки один чоловік штовхав автівку, другий сів за водійське кермо та під час «допомоги» прихопив мобільний телефон та гаманець, які лежали поряд. Після цього невідомі швидко пішли геть, але дружина заявника одразу помітила відсутність власних речей та почала кликати на допомогу, тож власник автомобіля спробував наздогнати грабіжників та викликав поліцію.

Отримавши прикмети правопорушників, співробітники оперативно-пошукового відділу Солом’янського управління поліції почали обстежувати прилеглі до місця події вулиці. На одній з них правоохоронці помітили двох чоловіків, за описом схожих на розшукуваних, і зупинили їх.

Фігурантів затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Правопорушники – місцеві мешканці, 1977 та 1979 років народження, які раніше потрапляли у поле зору правоохоронців за вчинення майнових злочинів та злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотичних речовин.

Слідчим Солом’янського управління поліції правопорушникам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 2 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Одному із підозрюваних суд обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою, іншому – нічний домашній арешт. Чоловікам загрожує до шести років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...