У США до 40 років ув’язнення засудили 19-річного «месника», який підпалив не той будинок, убивши 5 людей

У США до 40 років позбавлення волі засудили 19-річного хлопця, який разом зі своїми друзями у 2020 році підпалив будинок. Під час пожежі загинуло п’ятеро людей.

Компанія помилково вирішила, що там проживає людина, яка вкрала телефон одного з них. Підпал будинку був “помстою”, повідомляють ABC News та The Denver Post.

Злочин стався у місті Денвер, штат Колорадо. Тоді засудженому Гевіну Сеймуру було 16 років. Кевіну Буї та Діллону Сіберту, справи яких ще на розгляді, було 16 та 14 років відповідно.

У підпаленому будинку проживала сенегальська родина. Під час пожежі загинуло троє дорослих та двоє дітей – 1 року та 6 місяців. Ще троє людей змогли врятуватися, вистрибнувши з другого поверху.

“Якби я міг повернутися назад і запобігти всьому цьому, я б це зробив. Не минає й хвилини, щоб я не відчував надзвичайної провини та каяття за свої дії”, – сказав Сеймур у суді.

Родичі загиблих вимагали довічного ув’язнення. Тоді як захист мінімально можливого у цій ситуації терміну – 16 років.

У суді також виступили декілька прихильників Сеймура. Вони описували його як “шанобливого та м’якого підлітка, який боровся в старшій школі з труднощами в навчанні та низькою самооцінкою”.

Гевіну Сеймуру присудили 40 років позбавлення волі. Він матиме право на спеціальне дострокове звільнення через 20 років, оскільки скоїв злочини неповнолітнім.

You may also like...