У столиці затримали чоловіка за підозрою у вбивстві киянина

Після вчинення тяжкого злочину мешканець Київщини втік на батьківщину, де кілька днів переховувався, поки його не затримали правоохоронці. За скоєне йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

На спецлінію 102 надійшло повідомлення про те, що у квартирі багатоповерхівки на вулиці Героїв Сталінграду місцева мешканка виявила брата з ознаками насильницької смерті. На вказану адресу виїхала слідчо-оперативна група головного та територіального управлінь поліції.

На изображении может находиться: один или несколько человек и люди стоят

Як розповів начальник Оболонського управління поліції Євген Худяков, на місці правоохоронці виявили тіло 50-річного чоловіка з численними ушкодженнями голови. Після опитування сусідів та заявниці співробітники поліції встановили, що власник квартири періодично проживав із жінкою, яка напередодні завітала до нього з двома чоловіками та влаштувала застілля.

«За наданим описом ми розшукали співмешканку потерпілого на залізничному вокзалі, куди вона прибула з передмістя, де перебувала майже тиждень. Жінка розповіла, що познайомилась із двома чоловіками та привезла їх у столицю на квартиру до співмешканця, де усі разом вживали алкоголь. Далі між власником помешкання та одним із гостей відбулась сварка, а потім і бійка, у ході якої зловмисник кілька разів вдарив дерев’яним стільцем по голові господаря. Після цього компанія залишила побитого потерпілого в оселі та втекла з помешкання», – зазначив Євген Олексійович.

Співробітники карного розшуку встановили всіх учасників події та головного підозрюваного затримали за місцем проживання в Київській області. Зловмисником виявився раніше судимий за розбій та крадіжки 28-річний уродженець Київщини, який у скоєному зізнався.

«Фігуранту оголошено про підозру у вчиненні злочину за частиною першою статті 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Затриманому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Йому загрожує до 15-ти років позбавлення волі», – додав Євген Худяков.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...