У Вінницькій області поліція затримала чоловіка за спробу «відкупитися» за ДТП з постраждалим

Мешканець Вінниччини здійснив наїзд на велосипедиста, який отримав тяжкі ушкодження, однак вирішив уникнути відповідальності й запропонував слідчому поліції 30 тисяч гривень неправомірної вигоди. Поліцейський про плани чоловіка повідомив внутрішню безпеку Нацполіції.

Працівники Вінницького управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ встановили обставини, які передували пропозиції неправомірної вигоди співробітникові поліції. Виявилось, що 30 тисяч гривень хабаря слідчому Хмільницького районного відділу поліції пообіцяв 41-річний місцевий мешканець.

Чоловік не впорався з керуванням автомобілем і збив велосипедиста, внаслідок чого потерпілий був госпіталізований та прооперований. Сподіваючись оминути кримінальної відповідальності за скоєне, водій спробував «домовитися» з поліцейським.

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ Калинівською місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Під час надання слідчому поліції першої частини від запропонованої суми – сім тисяч гривень – хабародавця затримали працівники УДВБ НПУ та поліції Вінницької області, під процесуальним керівництвом прокуратури. Кошти вилучено. Готується оголошення про підозру чоловікові та вирішується питання про затримання його в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

За підкуп службової особи передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Департамент внутрішньої безпеки
Національної поліції України

You may also like...