Вбивцю 9-річного хлопчика, взято під варту без права на заставу

У понеділок, 24 червня 2019 року, у Дарницькому районному суді відбулося засідання з обрання запобіжного заходу 30-річному чоловіку, який увечері 22 червня заманив до озера Вирлиця 9-річного хлопчика (пасинка свого брата) та з метою помсти родичу заподіяв малолітній дитині смерть.

Нагадаємо, що прийшовши на берег озера, чоловік підійшов до хлопчика ззаду та почав наносити численні хаотичні удари ножем в область шиї, спини та тулуба, нанісши близько 30 ударів. Після чого молотком, який заздалегідь приготував, зловмисник спричинив дитині декілька ударів в область голови. У зв’язку із отриманими травмами хлопчик загинув на місці.

З метою приховати сліди злочину, вбивця прив’язав до ніг жертви камінь і затягнув тіло у воду. Тіло хлопчика було знайдено на наступний день.

Чоловіку оголошено підозру у вчиненні особливо тяжкого злочину, передбаченого п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне протиправне заподіяння смерті малолітньої дитини).

У своєму клопотанні прокурор просив суд застосувати відносно підозрюваного найсуворіший запобіжний захід, а саме тримання під вартою без альтернативи.

Суд, заслухавши доводи сторін та зваживши на важкість вчиненого злочину, задовольнив клопотання прокурора, обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб, без альтернативи.

За вчинене підозрюваному загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

За матеріалами прес-служби прокуратури міста Києва

You may also like...