«Вигравши» 200 000 шахрайських гривень, тернополянин втратив більше 12 000 реальних гривень

«Ви виграли 200 000 гривень» таке сповіщення отримав тернополянин. Проте, приставши на умови отримання виграшу від шахраїв, краянин не тільки не отримав гроші, але й втратив свої, передавши аферистам більше 12 000 гривень. За фактом шахрайства поліцейські Тернопільського відділу поліції відкрили кримінальне провадження.


Зі слів заявника, на його засіб зв’язку надійшло смс-повідомлення про те що він виграв майже чверть мільйона гривень. Чоловік одразу зателефонував за вказаним в сповіщенні номером телефону, аби уточнити отриману інформацію. Слухавку підняв незнайомець, який представився співробітником фірми, яка проводила розіграш коштів. Він розповів, що в акції виграв номер телефону тернополянина, рахунок якого він поповнював через платіжні термінали.

Аферист запевнив заявника, що кошти можна буде отримати, але для цього необхідно сплатити комісію в поповнивши мобільний рахунок жителя обласного центру. Чоловік погодився й здійснив дві транзакції 2175 та 9750 гривень. Після успішного переказу коштів, шахрай попросив ще здійснити одну операцію в розмірі 10 000 гривень, чоловік відмовив та запідозрив підозріле. Не встиг чоловік зателефонувати в поліцію, як з його рахунку зняли кошти переказавши їх картковий рахунок.

Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці звертаються до мешканців Тернопільщини бути обачними й не довіряти невідомим, які телефонують з інформацією про будь-які виграші. Отримані дані необхідно перевіряти належним чином.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

You may also like...