За 3500 доларів двоє жителів Одещини переправляли ухилянтів до сусідньої держави

Правоохоронці ліквідували канал незаконного переправлення осіб через державний кордон України, який забезпечували двоє жителів Болградського району 40 та 50 років. Правопорушникам повідомлено про підозру. Їм загрожує до дев’яти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Заходи проводили слідчі слідчого управління ГУНП в Одеській області спільно зі співробітниками управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ  та  прикордонниками. Правоохоронці встановили, що зловмисники в інтернет-мережі та серед свого оточення підшукують «клієнтів», які прагнуть уникнути призову й втекти з країни. Вони пропонували ухилянтам послуги «поводирів» до Молдови, а точніше за 3500 доларів обіцяли провести їх до сусідньої країни вночі, пішки, польовими дорогами, поза пунктами пропуску.

Головним у цій схемі був молодший за віком зловмисник, відносно якого в суді вже знаходяться матеріали іншого кримінального провадження з обвинувачення у скоєнні аналогічного злочину, старший – виконував роль пособника.

Вжитими заходами правоохоронці припинили протиправні дії болградців, коли ті намагалися переправити за кордон кількох військовозобов’язаних чоловіків і отримали за свої послуги 7000 доларів.

Зібравши достатньо доказів, слідчі поліції під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури повідомили фігурантам про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництві такими діями, сприянні їх вчиненню порадами, вказівками, наданням засобів та усунення перешкод, вчинених щодо кількох осіб, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб. Відповідно до частини 3 статті 332 Кримінального кодексу України, цей злочин карається позбавленням волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Підозрюваних слідчі затримали в процесуальному порядку. Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Слідство триває. Також правоохоронці  встановлюватимуть інших осіб, які можуть бути причетні до злочинної схеми.

Відділ комунікації поліції Одеської області 

You may also like...