За напади на поліцейських двом жителям Донеччини загрожує до 5 років позбавлення волі

У Мирнограді зловмисник завдав тілесні ушкодження поліцейському при спробі звільнити від відповідальності свого товариша, який кермував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. А в Краматорську на правоохоронців напав нетверезий чоловік, який сам і викликав поліцію. Обидва правопорушники затримані та притягуються до кримінальної відповідальності.

Співробітники сектору реагування патрульної поліції Мирноградського відділення поліції зупинили для перевірки автомобіль «Хюндай», водій якого мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Під час складання адміністративних матеріалів відносно порушника до поліцейських під’їхав 45-річний місцевий житель та намагався забрати сп’янілого водія.

Співробітники поліції пояснили чоловікам, що водію необхідно пройти медичне обстеження на рівень алкоголю в крові у лікарні або на місці за допомогою алкотестера «Драгер».

Тоді 45-річний «визволитель» завдав поліцейському два удари ногою у живіт та грудну клітину. Задля припинення протиправних дій правоохоронці були змушені застосувати сльозогінний газ та кайданки.

В результаті нападник був затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

У Краматорську поліцейські, що перебували в складі мобільної групи реагування з протидії домашньому насильству, прибули на виклик про конфлікт чоловіка з матір’ю.

Правоохоронців зустрів сам заявник, який перебував в стані алкогольного сп’яніння та поводився агресивно. Для з’ясування обставин домашнього конфлікту чоловік з поліцейськими піднялися ліфтом до квартири, в якій перебувала його мати. Але під час розмови він умисно вдарив співробітника поліції рукою в обличчя, чим спричинив тілесні ушкодження.

Обом зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.345 Кримінального кодексу України «Умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків». Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі.

Наразі фігуранти перебувають під домашнім арештом.

Відділ комунікації поліції Донецької області

You may also like...