За пропозицію хабаря поліцейському засуджено мешканця Луганщини

За публічного обвинувачення прокурорів Старобільської окружної  прокуратури мешканця смт Новопсков засуджено до 2 років обмеження волі за пропозицію неправомірної вигоди правоохоронцю.

У ході судового розгляду встановлено, що у вересні 2021 року  патрульні поліцейські побачили чоловіка, який  розпивав  алкогольні напої у громадському місці. Під час розгляду постанови у справі  про адміністративне правопорушення та огляду його особистих речей працівники поліції виявили паперовий згорток з канабісом – наркотичним засобом, обіг якого заборонено.

Українцям найбільше не вистачає справедливого суду – соціологи | Українська  правда

Усвідомлюючи невідворотність покарання, з метою не відображення у протоколі про адмінправопорушення відомостей щодо виявленого наркотичного засобу, правопорушник запропонував одному з правоохоронців неправомірну вигоду у розмірі 1040 гривень.

Під час розгляду матеріалів кримінального провадження Новопсковський районний суд Луганської області підтримав позицію прокурора щодо доведеності вини особи та визнав чоловіка винним у пропозиції неправомірної вигоди  ( ч. 1 ст. 369 КК України).

Вирок суду може бути оскаржений впродовж 30 днів з моменту його проголошення.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

You may also like...