Заступника військового комісара судитимуть за обіцянку звільнити від проходження військової служби

Київською міською прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно заступника військового комісара – начальника мобілізаційного відділення одного зі столичних комісаріатів та посередника, викритих у підбурюванні до надання неправомірної вигоди та заволодінні коштами шляхом обману (ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 369, ч. 2 ст. 190 КК України).

У ході досудового розслідування встановлено, що посадовець разом із посередником підбурили громадянина до надання неправомірної вигоди у розмірі 2000 доларів США за сприяння у звільненні його від проходження строкової військової служби. При цьому вирішення цього питання не входило у повноваження вказаного посадовця.

Возможно, это изображение (стоит)

9 липня 2020 року у ході контролю за вчиненням злочину заступника військового комісара та посередника затримали під час передачі вказаних грошових коштів.

Возможно, это изображение (стоит)

Наразі обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося працівниками теруправління ДБР, розташованого у місті Києві, за оперативного супроводження Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБ України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Київська міська прокуратура

You may also like...