Засуджено співорганізатора незаконного «референдуму» про «ЛНР» 2014 року в  Станично-Луганському районі

Прокуратурою Луганської області підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно мешканця Станично-Луганського району за фактом вчинення ним кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України (умисні дії, вчинені за попередньою змовою групою осіб, направлені на зміну меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України).

У ході досудового розслідування встановлено, що у травні 2014 року громадянин України погодився взяти участь у проведенні так званого «референдуму» щодо підтримки «Акту про державну самостійність «ЛНР» на території с. Сотенне (колишнє с. Червоний Жовтень) Станично-Луганського району.

Так, 11.05.2014 чоловік отримав бюлетені разом зі скринькою для голосування та в подальшому організував «виборчі дільниці» для проведення так званого «референдуму» на вулицях населеного пункту з метою створення на території Луганської області псевдодержавного утворення – «Луганської народної республіки».

У подальшому підозрюваний, пересуваючись на автомобілі, роздавав місцевим мешканцям бюлетені щодо підтримки «Акту про державну самостійність «ЛНР» для так званого «волевиявлення».

Після проведення процедури голосування вказана особа передала всі бюлетені представникам «ЛНР».

Враховуючи той факт, що під час досудового розслідування підозрюваний повністю визнав свою вину у вчиненні вказаного кримінального правопорушення, щиро розкаявся, активно сприяв розкриттю злочину й викриттю інших співучасників, між ним та прокурором укладено угоду про визнання винуватості.

Вироком Біловодського районного суду Луганської області чоловіку призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з іспитовим строком.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...