Заступнику керівника територіального підрозділу міграційної служби на Запоріжжі підозрюють у державній зраді

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури громадянину України повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, заступник начальника одного з територіальних підрозділів Управління ДМС у Запорізькій області на початку збройної агресії РФ перейшов на бік ворога.

Він добровільно очолив незаконно створений в окупованому Мелітополі «міграційний орган» та виконував вказівки і розпорядження керівників окупаційної адміністрації.

Підозрюваний особисто брав участь у примусовій паспортизації населення захопленої території Запорізької області та організації псевдореферендуму. Згодом він був «відзначений» ворогом нагородою за активну участь у проведенні заходів так званого «волевиявлення».

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Запорізька обласна прокуратура

You may also like...