Затримано групу «антикорупціонерів», які вимагали кошти з посадовців

Зловмисники створили громадську організацію,  що нібито займалася боротьбою з корупцією в державі. Молодики вимагали від працівників державних органів та комерційних структур кошти за нерозголошення компрометуючої або конфіденційної інформації, яка була ними сфальсифікована. Під час обшуку в одного з фігурантів виявлено паспорт так званої «Луганської народної республіки».

Працівники Департаменту внутрішньої безпеки спільно зі слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні задокументували діяльність злочинної групи. Зловмисники вимагали кошти з обраних ними жертв.

Для прикриття своєї протиправної діяльності учасники групи створили громадську організацію, що нібито займалася боротьбою з корупцією в Україні. Правопорушники підшукували компрометуючу інформацію на працівників державних органів, комерційних структур. В подальшому вони вимагали від обраних жертв кошти за нерозголошення компрометуючої або конфіденційної інформації, що ними була сфальсифікована.

У разі відмови потерпілих виплачувати кошти «антикорупціонери» чинили на них тиск, зокрема – погрожували фізичною розправою та знищенням майна. Крім того, як останній аргумент, зловмисники  повідомляли в мережі Інтернет про викриття ще одного «корупціонера» та поширювали сфальсифіковану інформацію.

Під час обшуків у членів злочинної групи виявлено документи, що були зібрані та сфальсифіковані відносно потенційних жертв. Крім того, виявлено речі та предмети, які використовувалися для погроз та насильства, а також вогнепальну зброю. В одного з таких «борців з корупцією» виявлено паспорт так званої «Луганської народної республіки».

Організатора злочинної групи поліцейські затримали після вимагання коштів. На даний час проводиться документування злочинної діяльності групи, а також виявлення інших фактів протиправних дій її членів.

Головне слідче управління Національної поліції України

You may also like...