Затримано організаторку схеми протиправного постачання харчів на тимчасово окуповані території ОРДЛО та незаконного відшкодування ПДВ з держбюджету

Слідчі спецслужби встановили, що мешканка Харкова очолювала фінансову діяльність двох вітчизняних комерційних структур, які спеціалізувалися на експорті продуктів харчування.

Під виглядом експортних операцій представники вказаних підприємств переправляли товари в ОРДЛО за схемою «перерваного транзиту» через територію РФ.

На изображении может находиться: дерево, небо и на улице

Лише за одним із контрактів на постачання харчової продукції нібито до однієї з африканських країн ділки отримали відшкодування податку на додану вартість на загальну суму майже вісім мільйонів гривень.

Для уникнення кримінальної відповідальності директорка переховувалась на тимчасово окупованій території Донецької області.

Правоохоронці затримали зловмисницю у прикордонному пункті пропуску «Гоптівка» під час в’їзду в Україну.

Наразі слідчими СБУ затриманій повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах та ) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Дніпровський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Заходи із викриття та затримання зловмисниці проводились спільно з Державною прикордонною службою під процесуальним керівництвом прокуратури Київської області.

Служба безпеки України

You may also like...