Жителька Одещини вивозила дівчат у Румунію для трудової експлуатації

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру жительці Одещини у переміщенні людей, вчинених з метою експлуатації, з використанням обману та уразливого стану (ч. 2 ст. 149 КК України).

За даними слідства, підозрювана підшукувала дівчат та, використовуючи їх уразливий стан, відправляла до міста Бухарест Румунії під приводом поїздки на екскурсію.

Перебуваючи у Румунії, використовуючи погрози, матеріальну та іншу залежність потерпілих, забороняла їм вільно пересуватися та експлуатувала їх, примушуючи до виконання господарських робіт у домоволодінні, доглядом за її родичами та оформлення соціальної допомоги від компетентних органів Румунії. У подальшому грошові виплат підозрювана відбирала.

Спільними діями правоохоронців України та Румунії, а також за підтримки представників громадського руху «Віра. Надія. Любов» вдалось повернути до України двох дівчат.

Під час проведених обшуків вилучено мобільні телефони, чорнові записи та копії документів потерпілих.

До суду скеровано клопотання щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчі дії щодо встановлення інших учасників злочину та усіх потерпілих.

Заходи з викриття протиправної діяльності проводилися прокурорами спільно зі співробітниками УМП ГУНП в Одеській області та Одеського прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

You may also like...