12 млн. тонн російського зерна без проблем подолало кордон з Польщею – і ніяких «протестів»

Такий обсяг зерна з Росії вивезено через Польщу у 2022-2023 роках

12 млн тонн російського зерна без проблем подолало кордон з Польщею. Це в три рази більше, ніж показник перевезеного через польський кордон українського зерна, повідомив Центр протидії дезінформації.  Як зазначалось у проєкті «ДезінFAKEція» Центру, Україна ввезла за той же час – 2022-2023 рік, 4,3 млн тонн зерна. “12 мільйонів російського просто проходять транзитом і все ок”, – повідомляється у відео проєкту.

17 січня була домовленість між польським урядом та перевізниками і іншими протестувальниками, про те, що мають бути розблоковані кордони. Проте після рішення Єврокомісії не вводити мито та інші обмежувальні заходи щодо українського експорту зерна, на кордоні відбулась акція протестувальників. Вона ще ніколи не набувала таких форм – розрізання тентів, висипання зерна на дорогу та фотографування із розсипаним зерном учасників акції.

Ці дії протестувальників були зафіксовані поліцією, а міністр, який відповідає за аграрну політику Польщу публічно перепросив українців за неприйнятну форму протесту.

Потім надійшло повідомлення про те, що у Польщі правоохоронці відкрили справу через аграріїв-мітингувальників, які висипали на землю українське зерно перед переїздом у Дорогуську. Справу відкрила окружна прокуратура Хелма (Люблінське воєводство).

You may also like...