Турчинов обозвал Лаврова «сивим мерином»

О. Турчинов прокоментував «точну інформацію російського МЗС щодо українського наступу».

«Викритий» очільником російського МЗС Сергієм Лавровим «запланований в останню декаду грудня наступ української армії разом з американськими і британськими інструкторами на збройні сили РФ», як й інші його пасажі, на кшталт «нацистського» і «неонацистського режиму» тощо, можна прокоментувати однією фразою.

Зроблю це зрозумілою росіянам мовою: «Бред сивой кобылы!», вибачте, «сивого мерина», – сказав Секретар РНБО України.

В свою чергу у Брюсселі прем’єр-міністр Володимир Гройсман, коментуючи заяву російського міністра закордонних справ Лаврова щодо того, що Україна нібито готує провокації на кордоні з Кримом.

«Він сам це придумав, а потім вийшов і сам це озвучив. Третє, чого йому не вистачає – це самому й реалізувати свій абсолютно неадекватний план. Україна ніколи не створювала жодних прецедентів щодо провокацій. Те, що трапилося в Азовському морі, не є провокацією. Це абсолютно брутальний напад з боку збройних сил Росії проти нашої суверенної держави, українського флоту й моряків.

Голова українського уряду додав, що заяви Лаврова – це «чергова спроба Росії виправдати свою дикість та неприховану російську агресію».

В інтерв’ю російському виданню Лавров заявив, що Київ «готує нову військову провокацію на кордоні з Кримом».

 

You may also like...