Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

“Вовчий суд” постановив, що пошук плагіату в роботах Шкарлета був незаконним

Сергей Шкарлет

Сергей Шкарлет

Сергей Шкарлет

Окружний адміністративний суд Києва вирішив, що Комітет з питань етики Нацагентства із забезпечення якості вищої освіти, який виявив плагіат у роботах міністра освіти та науки Сергія Шкарлета, зробив це незаконно.

Про це повідомив Шкарлет у своєму Telegram-каналі, зазначає УП-Життя.

Міністр стверджує, що ОАСК “визнав протиправними дії Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти щодо встановлення наявності текстових запозичень без посилання на джерело” у низці його наукових робіт.
Сергій Шкарлет

“За моїм позовом проти НАЗЯВО схвалено рішення про незаконність дій Комітету з питань етики. Як і обіцяв, у судовому порядку я захистив своє ім’я як науковця, який ніколи не займався плагіатом. 

А тому всіх своїх політичних опонентів, які намагалися на цьому побудувати цілу кампанію з дискредитації, щиро вітаю з очікуваним фіаско”, – написав Шкарлет.

Міністр-плагіатор вважає, що на деякий час Комітет з питань етики НАЗЯВО “перетворився на інструмент маніпуляцій”.

“Тут йдеться не про мене, а про те, що зловживання повноваженнями та особисті інтереси окремих чиновників дискредитують інституційні засади академічної доброчесності”, – додав міністр.

Шкарлет переконаний, що подібна практика має бути викорінена, а рішення про наявність чи відсутність плагіату в роботах українських вчених “має ухвалюватися виключно в межах чинного законодавства, уповноваженими структурами і тільки на підставі доведених фактів”.

Водночас у статуті НАЗЯВО йдеться про те, що Комітет з питань етики може розглядати питання академічного плагіату і вносити відповідні подання до Нацагентства.

У НАЗЯВО “Українській правді. Життя” повідомили, що заяву Шкарлета поки коментувати не можуть, оскільки рішення суду ще офіційно не опублікували.

Нагадаємо, етичний комітет Нацагентства виявив плагіат у  роботах міністра освіти та науки Сергія Шкарлета.

Аналіз НАЗЯВО показав, що в 4 публікаціях Шкарлета було допущене використання текстових запозичень без посилання на джерело.

Наявність плагіату у роботах Шкарлета підтвердили також незалежні міжнародні експерти. Їм були надіслані уривки робіт, перекладені англійською мовою.

Тоді міністр говорив, що у нього чимало запитань до рішення Комітету з питань етики Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, а також до складу комітету, методів і принципів його ухвалення.

Нагадаємо, Окружний адмінсуд Києва відомий рішеннями:

В Офісі президента вже підготували проєкт закону про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва.

Exit mobile version