Україна та Туреччина підписали Угоду про взаємний обмін водійських посвідчень

Угода про взаємне визнання прав передбачає, що громадяни України, які легально проживають у Туреччині та турки, які законно проживають в нашій країні, зможуть обміняти свої національні водійські посвідчення на аналогічні документи країни проживання.

Подібні угоди вже існують між Україною, Італією та Іспанією. Також планується такий договір із Францією.

Картинки по запросу Украина и турция

Відповідний документ підписали міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та заступник міністра внутрішніх справ Туреччини Мухтерем Індже. Очікується, що нові правила запрацюють вже через пів року.

Арсен Аваков зазначив, що Туреччина – давній стратегічний партнер України, наразі спостерігається значна динаміка двосторонніх відносин.

«Українсько-турецьке стратегічне партнерство передбачає планомірну координацію дій наших країн у всіх сферах, включаючи сектор цивільної безпеки та протидію злочинності», – сказав міністр.

Арсен Аваков підкреслив, що Угода про взаємний обмін водійських посвідчень – це ще один доказ продуктивної спільної роботи. Нова Угода дає можливість українцям, які проживають у Туреччині та туркам, які проживають в Україні, обміняти національні посвідчення водія у спрощеному порядку – без необхідності повторно складати іспити. Це також дозволить уникнути додаткові фінансові витрати.

«Крім того, плануємо, що наступним етапом поглиблення співробітництва стане можливість подорожей до Туреччини за ID-паспортом», – додав міністр внутрішніх справ України.

Нагадаємо, у вересні 2019 року під час зустрічі Україна та Туреччина домовились про взаємне визнання водійських посвідчень.

Департамент комунікації МВС України

You may also like...