Зростання ринку секс-іграшок говорить про те , що для суспільства вони більше не є табу

В останні десятиліття ринок секс-іграшок переживає надзвичайне зростання та трансформацію, яка, ймовірно, була прискорена стрімким поширенням онлайн-покупок. Насправді саме онлайн-шопінг додав можливість зберегти певну конфіденційність і інтимність у такого роду покупках, усунувши елемент збентеження від публічності, – зазначають експерти компанії Brokensofa.

Таким чином, із поширенням електронної комерції  для обережних та стидливих людей які купують жіночі вібратори, фалоімітатори або штучні вагіни, експоненціально зросла доступність, що сприяло буквально буму продажів, який особливо проявився на фоні наступу пандемії коронавіруси.

Вакуумний вібратор

Фото: brokensofa.com.ua

Однак ця тенденція насправді також відображає ширшу революцію в підході до сексуальності: на сьогоднішній день фактично знято багато старих табу, в тому числі пов’язаних з секс-іграшками.

Феномен зростання продажів секс-іграшок

За останні роки ринок секс-іграшок значно зріс, і ця тенденція, схоже, збережеться й у 2024 році. Згідно з прогнозами експертів, фактично, глобальна вартість цього ринку незабаром може досягти 30 мільярдів доларів, причому в минулому році зафіксовано помітне зростання на 10% порівняно з 2022 роком.

Дані продажів та виробників підкреслюють, що це явище — не просто випадковий збіг, а стала тенденція яка випливає з доволі тривалої трансформації. Серед найбільш популярних товарів, фахівці відзначають фалоімітатори та вібратори, які складають 20% від загального обсягу продажів, що відображає постійно зростаючий інтерес до такого роду виробів серед населення, при тому це стосується покупців в різних країнах включаючи Україну.

Перш за все, нова сексуальна революція, включно з дедалі ширшим визнанням та доступністю секс-іграшок, стала рушійною силою цієї тенденції. Таким чином, їх використання під час інтимної близькості стає все більш нормальним: 23% дорослих використовують їх під час інтимних стосунків, і, зокрема, було встановлено, що покупки сімейними парами становлять 35% продажів.

Технологічні інновації також відіграють ключову роль із все більш витонченими та високотехнологічними секс-іграшками зроблених з нових матеріалів, що сприяє подальшому зростанню розвитку цього сектора. Зрештою, експерти пояснюють це ще й еволюцією стосунків та експериментів із сексуальністю.

В останні роки використання технології штучного інтелекту також «вторглося» в сектор секс-іграшок, що розвивається, і породило сотні продуктів, починаючи від традиційних вібраторів і закінчуючи найсучаснішими пристроями для тренування тазового дна.

Останнім часом відбувся цікавий розвиток продуктів, які можна налаштовувати з точки зору стимуляції: деякі більш просунуті секс-іграшки дозволяють за допомогою простого додатка, встановленого на мобільному телефоні, керувати типом вібрації та продуктивністю іграшки в реальному часі. Мало того, можливість дистанційного використання, безсумнівно, розпалила уяву багатьох.  

Ключова роль подолання табу в успіху секс-іграшок

Як вже згадувалось, цілком зрозуміло, що помітне зростання продажів секс-іграшок значною мірою пояснюється поступовим подоланням табу у суспільстві, пов’язаних із цими предметами. Жінки, зокрема, роблять великі успіхи у звільненні сексуальності від довгих кайданів сорому та обмежень. Ця історична епоха є свідком зростання здорової цікавості та відновлення задоволення в сексуальних відносинах.

Хоча цей процес культурних і ментальних змін ще триває, він уже сприяв тому, що використання секс-іграшок як частини свідомого інтимного дослідження стало більш прийнятним. На додаток до відкритості нових поколінь, поважні сімейні пари також все більше інтегрують їх у свою інтимність.

Секс-іграшки більше не вважаються банальними замінниками, а веселими та збагачувальними доповненнями у дослідженні спільних задоволень, – зазначають психологи. Завдяки відкритому спілкуванню про сексуальні бажання та вподобання було виявлено та встановлено, що секс-іграшки, таким чином, можуть відродити пристрасть, позбутися рутини та заохотити до більш інтимних та ігрових стосунків. Цей зсув до відкритості та діалогу суттєво вплинув на суто економічні показники цього ринку.

Компанії які працюють в цій галузі не просто продають продукти, вони також прагнуть допомогти знищити вікові забобони в суспільстві. Хоча деякі люди все ще відчувають наявність табу, нові покоління сприймають ідею безмежного дослідження своєї сексуальності, як чоловіків, так і жінок, у контексті особистого чи спільного благополуччя, але, нарешті, без обмежень.

You may also like...