Аваков повідомив, що суд в Італії зняв всі обвинувачення з нацгвардійця Марківа

Віталій Марків сьогодні виступив у суді із заключним словом. Суд взяв перерву до 18:30 за італійським часом (19:30 за київським часом) після чого виніс рішення щоб з нього зняли всі обвинувачення.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, який перебуває на засіданні суду. “Маркив свободен! Огромная победа Украині!” – написал Аваков в Твиттере

Рішення було ухвалено щойно. Зараз триває оформлення необхідних документів.

Судові слухання в справі Марківа тривали три роки.

Апеляційний процес у справі Марківа розпочався 29 вересня.Нагадаємо, старший сержант Національної гвардії України Віталій Марків відбуває покарання у тюрмі біля Мілана після того, як у липні минулого року суд першої інстанції засудив його до 24 років неволі. Він перебуває під вартою від дня арешту в Болоньї 30 червня 2017.

У Мілані 29 вересня відбулося перше засідання апеляційного суду у справі Віталія Марківа. Сторона захисту, яку ведуть кращі італійські адвокати Рафаелі Делла Валле і Нікколо Бертоліні Клерічі, наполягають на невинуватості Віталія Марківа, який ніяк не міг бути причетний до загибелі Андреа Рокеллі.

1 жовтня у Мілані пройшло чергове засідання по апеляції у справі нацгвардійця Віталія Марківа. Українська сторона в чергове підкреслила, що рішення суду першої інстанції по справі Марківа – абсурдне і ми розраховуємо на долучення матеріалів української сторони до справи.

На третьому засіданні 15 жовтня апеляційний суд прийняв новий переклад слів нацгвардійця, які доводять його невинуватість

23 жовтня в Мілані продовжилось засідання апеляційного суду по справі нацгвардійця. На засіданні, сторона захисту пред’явила суду присяжних факти, що свідчать про непричетність Віталія до загибелі італіїського журналіста Андреа Рокеллі.

You may also like...