Російській акторці, яка знімалась у фільмі з Зеленським, зняли заборону на в’їзд в Україну

Міністерство культури виключило зі списку осіб, які несуть загрозу національній безпеці України, російську телеведучу та актрису Катерину Варнаву. Свого часу вона відвідувала анексований Крим.

Наказ, про який йде мова, датований ще 18 березня, проте ЗМІ дізналися про нього лише зараз і майже випадково: “Новий канал” оскаржував заборону для росіянки в суді, але з’ясувалося, що цього можна було не робити – на той момент Варнаву й без того вилучили із “чорного списку”, зазначає Бі-Бі-Сі.

Image may contain: 2 people, dog

Наказ оприлюднили на сайті мінкульту – в ньому йдеться про виключення Варнави з переліку осіб, які загрожують національній безпеці України.

Згодом в міністерстві пояснили, що узхвалили цей наказ за поданням СБУ.

Про те, що їй заборонили в’їзд в Україну, стало відомо у 2017 році – в СБУ розповідали, що заборона діятиме наступні п’ять років. Згодом її також внесли у перелік осіб, які загрожують нацбезпеці України.

Причин цього рішення не називали, але за інформацією ЗМІ, підставою для заборони стала участь Варнави у концерті в Криму, який проходив у 2016 році. “Я согрею Президента, я согрею, обогреть и растереть его сумею, положу под одеяло рядом с водкой, я патриотка, друзья, я патриотка!” – співала Варнава у окупованій Ялті.

У 2019 році також стало відомо, що Держкіно заборонило для показу в Україні кілька фільмів, одним з яких була стрічка “Вісім перших побачень” (2012) – якраз тому, що там знялася Катерина Варнава.

Одну з головних ролей у цьому фільмі виконував Володимир Зеленський.

You may also like...