Російський бойовий літак СУ-34 скинув бомбу на центр російського міста Бєлгород, від вибуху автівки залітали на дах (фото, відео)

Бомбометання Шойгу по Бєлгороду

Російські ВПС почали скидати бомби на свої міста. Внаслідок падіння бомби з російського літака в центрі міста Бєлгород, утворилася вирва діаметром близько 20 метрів. Пошкодження отримали квартири у житловому будинку, що знаходиться біля епіцентру вибуху, а також кілька автомобілів.

Одну з автівок закинуло на дах магазину “Пятьорочка”, повідомляють місцеві ЗМІ. Спочатку зет-блогери істерили що це український безпілотник скинув бомбу, але згодом Міноборони РФ визнало, що бомбу скину пілот літака СУ-34.

Як розповіло джерело в екстрених службах, усередині автівки яка залетіла від вибуху аж на дах сусіднього будинку, нікого не було, а фари на авто спалахнули через спрацювання сигналізації, після падіння бомби. Renault Logan підлетів на 40 метрів у висоту: легковик, що пролітав повз вікна, бачили мешканці на 10 поверсі. Після падіння машину сильно понівечило: пошкоджено всі частини кузова без винятку, задню колісну вісь практично відірвало, скло розбито.

“Двадцятого квітня 2023 року близько 22.15 мск при виконанні польоту літака Су-34 Повітряно-космічних сил над містом Бєлгород стався позаштатний сход авіаційного боєприпасу. В результаті є пошкодження житлових будівель, жертв немає”, – розповіли у Міноборони РФ.

У Бєлгороді двоє постраждалих при вибуху, заявив губернатор області Гладков:«За попередніми даними, є двоє постраждалих: жінка з черепно-мозковою травмою в стані середнього ступеня тяжкості доставлена ​​в міську лікарню №2. Дрга жінка зі ссадинами – від госпіталізації відмовилася. В результаті обслідування території руйнування виявлено 4 розбиті квартири багатоквартирного будинку по вулиці Шаландина.

Що це було?

На Бєлгород могла впасти плануюча фугасна бомба,  яка збилася з курсу, розповів виданню “Агентство” OSINT-аналітик Кирило Михайлов, який співпрацював із Conflict Intelligence Team. Про це ж у четвер написав і провоєнний телеграм-канал. Інший Z-канал називав такі бомби “високоточними”: нещодавно модулі корекції цих боєприпасів навіть удосконалили.

В Бєлгороді могла вибухнути плануюча фугасна авіабомба, оснащена універсальним модулем планування і корекції боєприпасу (УМПК), сказав Михайлов. Такі боєприпаси зараз активно застосовує Росія, каже аналітик: “Щоб усе спрацювало, бомба має спочатку штатно відокремитися, потім у неї мають штатно розкритися крила і запрацювати навігаційна система, – каже експерт, – щось у цьому процесі пішло не так”

На відео з місця інциденту чути гуркіт. Михайлов, коментуючи фото і відео з місця падіння боєприпасу, каже, що це “схоже на наслідки вибуху, а не просто падіння бомби. Але оскільки [вона] встромилася в асфальт, це пом’якшило ефект вибуху”, – каже аналітик.

Бомби з універсальними модулями планування і корекції боєприпасу почали використовуватися тільки в останні кілька тижнів, звернув увагу Михайлов. “Це нова розробка, такі позаштатні ситуації неминучі”, – вважає він.

На Белгород могла упасть недавно усовершенствованная «высокоточная» фугасная бомба • «Агентство»

Телеграм-канал “Военный осведомитель” написав, що на Бєлгород могла впасти фугасна авіабомба ФАБ-500М62. Автори каналу нагадують про інцидент із таким боєприпасом 12 березня, коли на одній із вулиць Донецька було знайдено таку саму авіабомбу. “Ці модулі – нова і дещо сира розробка, тому можуть бути подібні позаштатні ситуації”, – стверджує “Військовий інформатор”.

You may also like...