Російський окупант отримав підозру за катування та зґвалтування чоловіка в Херсоні

Російський військовослужбовець підозрюється у порушенні законів та звичаїв війни.

Про це йдеться у тексті підозри.

9 березня 2022 року, окупувавши Херсон, росіяни змусили начальника ізолятору тимчасового тримання поліції віддати їм ключі від приміщень на вулиці Теплоенергетиків, 3 і використовували камери для незаконного увʼязнення цивільних. Співучасником цього був стрілець 143 полку 50 окремої бригади оперативного призначення Роман Попов, 2000 р.н.

За матеріалами справи підозри, 13 серпня 2022 року Попов і ще троє військовослужбовців РФ біля одного з місцевих кафетеріїв у Херсоні, погрожуючи зброєю, повалили власника закладу обличчям до землі і били по всьому тілу. Сам Попов завдав потерпілому не менше десяти ударів кулаком по ребрах. Після цього чоловіка помістили в одну із камер ізолятора.

14 серпня Попов і ще троє окупантів допитували затриманого, вимагаючи інформацію про знайомих військовослужбовців та працівників правоохоронних органів. При цьому чоловікові завдали більше 100 ударів кулаками по спині, голові та сідницях.

Потерпілого роздягали і катували електрошокером. На 10 день ув’язнення, не отримавши відповідей, росіяни приєднали чоловікові до статевого органу та пальців ноги сталеві защібки, по яких пропускали електричний струм. Попов і ще троє солдатів тримали потерпілого так, аби він не міг поворухнутись, а п’ятий військовий здійснив зґвалтував його з використанням стороннього предмету.

У період незаконного утримання потерпілий перебував в антисанітарних умовах, був обмежений у їжі та воді, спав на підлозі, або взагалі не спав через крики чоловіків та жінок, яких окупанти щоночі катували.

Окупанти відпустили чоловіка через два тижні, коли дружина заплатила їм 100 тисяч гривень. // Судовий репортер

You may also like...