У Маріуполі окупанти погрожують школярам через українську мову

Дітям забороняють говорити рідною мовою навіть на перервах

В окупованому Маріуполі росіяни забороняють розмовляти українською мовою навіть школярам. За непослух загрожують відповідальністю для батьків. Про це розповів радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram.

Фото: Колаж: Сьогодні

“Керівництво шкіл забороняє підліткам, що навчалусь в україномовних школах, використовувати українську навіть на перервах. Не соромлячісь, колабораційний директорат шкіл відкрито погрожує “наслідками для дітей та батьків”, якщо буде чути в спілкуванні українську. ДенаZіфікація не всіх рівнях за кращими прикладами СРСР” , – написав Андрющенко.

Ситуація у Маріуполі

Також Андрющенко розповів, що окупанти активізують знесення будинків та знищення доказів своїх воєнних злочинів. Перші комісії у складі колаборантів та МНС Росії пішли з квартирного обходу. Закриті квартири в будинках, що частково вціліли, будуть розкриватися для обстеження. Людей попереджають про виселення.

Тим часом кількість імпровізованих могил у місті зростає. Навіть після ексгумації миттєво наповнюються новими загиблими. Рівень смертності залишається надвисоким.

Також відомо, що в окупованому Маріуполі щоденний побут людей повністю перейшов на вулиці. Там влаштували кухні та зони відпочинку. До того ж люди досі шукають рідних, а загиблих ховають прямо у дворах. // “Сьогодні”

You may also like...