Понад ₴10 млн. збитку на закупівлях: екскерівниці Національного антидопінгового центру повідомлено про підозру

Кіберполіцейські викрили колишню посадовицю, яка провела закупівлю апаратури за результатами тендеру на придбання обладнання, умови якого були прописані під конкретне підприємство з ознаками фіктивності. За результатами укладання та виконання вказаного договору внаслідок завищення ціни на обладнання держбюджет зазнав збитків на мільйони.

Оперативники кіберполіції та слідчі Шевченківського управління поліції столиці за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва викрили на розтраті державних коштів посадовицю Національного антидопінгового центру.

Встановлено, що посадовиця, виконуючи обов’язки директорки центру, вчинила службову недбалість, провівши закупівлю за результатами тендеру щодо придбання «Обладнання для визначення пептидних гормонів, гормонів та білків» на суму понад 42 мільйони гривень. Умови тендеру були прописані під заздалегідь визначене підприємство з ознаками фіктивності.

Директором організації-переможця значиться особа, яка неодноразово притягалась до кримінальної відповідальності за вчинення дрібних крадіжок. Свою причетність до підписання будь-яких документів у якості очільника підприємства чоловік заперечує.

У результаті проведення судової економічної експертизи встановлено, що державі було завдано збитку через завищення цін на обладнання на понад 10 мільйонів гривень.

Правоохоронці повідомили фігурантці підозру за ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу.

Проводяться слідчі дії з метою встановлення службових осіб підрядної організації, які причетні до вчинення правопорушення. Можлива додаткова кваліфікація.

Головне управління Національної поліції у місті Києві

You may also like...