Майстер виробничого навчання привласнила грошові кошти студентів-сиріт

Взагалі педагогічний процес – це взаємодія діяльності викладача й студентів, де, з одного боку, діяльність кожного з учасників визначається загальною метою, а з іншого боку, носить особистий та суб’єктивний характер. 

Олена Сергіївна у 2007 році була призначена на посаду майстра виробничого навчання одного з учбово-виховних закладів міста Миколаєва. У той самий час до однієї групи були зараховані дві сироти – Максим та Діана. Першокурсники мріяли про світле майбутнє та сподівалися, що за гідні знання вдача їм посміхнеться, вони зможуть вступити до вищого навчального закладу і, згодом, самі будуть викладати. 

Для зручності отримання стипендії їм було відкрито рахунки у банку та видано картки. У 2009 році, у зв’язку із закінченням строку дії, студенти здали банківські картки для обміну до бухгалтерії учбового закладу. Олена Сергіївна, як керівник учбової групи, після здійснення обміну отримала 16 стипендіальних карток, у тому числі і картку Максима. Наразі встановлюється правоохоронними органами, що саме спонукало жінку на те, що вирішила не віддавати хлопцю ані банківську картку, ані гроші, які надходили на рахунок. Знаючи електронний код стипендіальної картки учня, протягом жовтня-грудня 2009 року жінка отримала незаконним шляхом 5030 гривень.

Але на цьому Олена Сергіївна не зупинилась… Розуміючи, що Діана має певну залежність від неї, жінка повідомила її про те, що, нібито, у дівчини є борг щодо здачі грошових коштів на користь ліцею, у зв’язку з чим учениця повинна віддати їй стипендіальну картку. Дівчина, вирішивши, що, не виконавши прохання вчительки, можуть суттєво погіршитись їх стосунки і це негативно вплине на її навчання, віддала картку, повідомивши Олені Сергіївні й електронний код. Так, з серпня 2009 року до травня 2010 року педагог розпоряджалась грошима студентки на свій розгляд, привласнивши таким чином 3150 гривень.

Правоохоронцями порушено три кримінальні справи за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 191 Кримінального Кодексу України «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинено повторно або за попередньою змовою групи осіб». Вищевикладені факти далеко не повний перелік правопорушень, вчинених у даному навчальному закладі. Співробітники міліції проводять ретельні перевірки на причетність Олени Сергіївни та інших працівників ліцею до скоєння аналогічних злочинів.

Катерина Грицай, ВЗГ УМВС України в Миколаївській області
 

You may also like...