Хмільна круговерть закінчилася вбивством

«За гарячими слідами» працівники Бердянського міськвідділу міліції ГУМВС України в Запорізькій області розкрили вбивство 69-річного місцевого жителя.

23 жовтня в Бердянський міськвідділ міліції надійшло повідомлення про те, що у власному будинку знайдено труп 69-річного пенсіонера з різами ранами в області грудної клітини. Знайшла тіло чоловіка його невістка, яка зайшла навідати старого.

Пошук злочинця ускладнювався тим, що пенсіонер хоча і жив самотньо, але досить «весело», бо частенько «підігрівався» оковитою, на яку витрачав усю свою невелику пенсію. Бажаючих перехилити з ним чарочку знаходилось завжди чимало.

В результаті копіткої праці оперативники встановили, що вечір п’ятниці 22 жовтня пенсіонер проводив у компанії з 26-річним молодиком. На столі стояла пляшка горілки та консерви, молодший чаркувальник різав хліб… Зненацька у захмелілій голові молодика з’явився «геніальний» план збагачення. Накинувшись на старого він почав наносити удар за ударом. Потім забрав два газові балони та газову плиту. Схованку, де господар тримав свої пенсійні заощадження зловмисник так і не знайшов.

Балони і пічку він здав у пункті прийому металу, а виручені гроші знову витратив на оковиту. Вже наступної доби до нього додому завітали міліціонери. Як виявилося, чоловік вже був неодноразово засуджений. У 2002 році за крадіжки, а в 2006 році – за пограбування. Звільнився він в травні цього року, але розпочати нове життя так і не зміг. Що саме штовхнуло молодика на вбивство він пояснити не може. Не має сумніву, що злодій отримає по заслугах і знову сяде за грати. Наразі стосовно затриманого порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (Умисне вбивство). Такі злочини караються позбавленням волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.

Лебединська Олена, ВЗГ ГУМВС України в Запорізькій області

 

You may also like...