Двохмісячне життя «на волі» закінчилося через… три літри горілки

Двадцятиоднорічний житель Долинського району Кіровоградської області, відбувши покарання за пограбування, зміг втриматись від скоєння злочину лише два місяці. Повернувшись у рідне село, молодик не влаштовувався на роботу, а жив за рахунок бабусиної пенсії, яку часто витрачав на горілку, повідомляє ВЗГ УМВС України в Кіровоградській області. 

Так, в один з вечорів у пошуках грошей на чергову пляшку оковитої, молодий чоловік надумав, як здобути їх незаконним шляхом у своєї односельчанки, яка мешкала сама. Спочатку зловмисник вирішив під приводом сусіда увійти до помешкання 72-річної пенсіонерки, однак, не впізнавши його, жінка не відчинила двері. Розгнівавшись, молодик перерізав телефонний дріт, розбив скло у вікні, витягнув раму і заліз до хати. Знайшовши пенсіонерку, яка намагалась сховатись на кухні, почав вимагати гроші. Жінка віддала зловмиснику все, що у неї було, а це – 37 гривень, втім розлюченого чоловіка не задовольняла така маленька сума коштів. Тоді бабуся запропонувала йому взяти горілку. Від такої пропозиції зловмисник не відмовився, прихопивши три літри горілки та телефонний апарат, він подався до своїх товаришів по чарці. А налякана старенька до сусідів по допомогу.

Через кілька годин підозрюваного затримали працівники Долинського РВ УМВС України в Кіровоградській області у домоволодінні одного з приятелів, з яким він і розпивав бабусину горілку. За цим фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 187 (розбій, поєднаний з проникненням у житло) КК України, санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

МВС України

 

You may also like...