Водій, якому довірили вантаж, вирішив списати поцуплену продукцією на невідомих крадіїв

До чергової частини ЛВ на ст. Одеса-Головна надійшло телефонне повідомлення від охоронця станції Одеса-Ліски про те, що в 40-тонному контейнері автомобіля «ДАФ», з вантажем зерна проса, відкриті двері біля яких знаходиться три мішки з просом, частина якого у розсипу. 

Слідчо-оперативна група, яка виїхала на місце пригоди, затримала трьох молодиків 43-річного Василя, 33-річного Миколу і 27-річного Олексія, усі мешканці с.м.т. Іванівка Одеської області, у яких було виявлено та вилучено ще 24 мішки, заповнених зерновою продукцією «просо». Крадене зерно було вже завантажене в автомобіль марки «Форд Транзит» для вивезення зі станції Одеса-Ліски.

При подальшому розслідуванні правоохоронців здивувало те, що саме Василь є водієм автомобіля «ДАФ» і саме він здав зерновий контейнер під охорону. Виявилось, що зерно перевозилось транзитом з Херсона в Білгород-Дністровський і водій, якому довірили вантаж, вирішив поділитись продукцією, щоб потім списати це на невідомих крадіїв. Покликавши на допомогу сусідів, двох братів, у молодшого з яких був автомобіль, молодики заповнили 27 мішків просом, на трьох останніх вони і попалися правоохоронцям, повідомляє Павліченко В.П., СЗГ УМВС України на Одеській залізниці.

Молодики поки ще не усвідомлюють, що їхні дії попадають під покарання відносно кримінального кодексу, а сподіваються, що все зійде з рук, так як дружина одного з них займає посаду у владних структурах. Нині порушено кримінальну справу за ст. 185 ч.2 (крадіжка, скоєна групою осіб) КК України. Проводиться дослідча перевірка.

МВС України
 

You may also like...