Криминальная хроника Украины на 19.11.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 247 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 845 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, дев’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійних нападів, 31 пограбування та три факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 19 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, два обрізи мисливських рушниць, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї, 900 грамів вибухівки та 203 набої.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано п’ять осіб, в яких вилучено 11,5 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 29 082 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 26 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 100 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 15 осіб загинуло та 113 – травмовано.

У Донецькій області 10 листопада слідчим відділенням міськвідділу порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.115 КК України за фактом безвісті зниклої 41-річної місцевої жительки. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 27-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері шостого листопада на вулиці міста Артемівськ ножем убив потерпілу, з метою пограбування, після чого її тіло вкинув у котлован.

У місті Маріуполі Донецької області 17 листопада у своєму будинку було знайдено мертвим із ножовими пораненнями 59-річного безробітного місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 41-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 16 листопада у своїй квартирі ножем убив потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Одесі 18 листопада в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох іноземних громадянок, віком 30 та 23 роки. Попередньо встановлено, що вони на території ринку “7-й кілометр” викрали в двох відвідувачів вказаного ринку 12 тисяч гривень та вироби із золота.

У місті Красному Лучі Луганської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох безробітних місцевих жителів, віком 30 та 29 років. Попередньо встановлено, що вони в період з 10 по 26 жовтня цього року на міському кладовищі пошкодили пам’ятники на п’яти могилах.

У місті Молодогвардійську Краснодонської міськради Луганської області на вулиці працівники міліції затримали 42-річного робітника житлово-експлуатаційної контори місцевого жителя, у якого вилучено 400 грамів вибухівки.

У місті Луганську на вулиці працівники міліції затримали 35-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя, у якого вилучено 250 грамів вибухівки.

В Ізюмському районі Харківської області працівники міліції затримали 51-річного безробітного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 200 грамів вибухівки.

У місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили головного бухгалтера товариства з обмеженою відповідальністю, котра в 2008 році внесла до податкових декларацій недостовірну інформацію про господарську діяльність зазначеного товариства й завищила податковий кредит. Таким чином, до державного бюджету не було сплачено 1,8 мільйона гривень обов’язкових платежів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

На Одещині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову сільради, котрий вимагав та отримав чотири тисячі доларів США хабара від місцевого жителя за сприяння йому в отриманні дозволу на розробку проекту землеустрою та виділення земельної ділянки загальною площею чотири гектари для ведення особистого сільського господарства. Підозрюваного затримано. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Одещині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб одного з управлянь міськради та товариства з обмеженою відповідальністю, котрі підробили акти виконаних робіт з реконструкції зливного колектору (фактично роботи не виконані), чим завдали збитків державі на суму понад 1,3 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 і ч.1 ст.366 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем й службове підроблення) КК України.

ДЗГ МВС України
 

You may also like...