США мають інформацію, яка може зруйнувати репутацію політичної еліти Грузії

США можуть ввести санкції проти грузинських посадовців, відповідальних за просування скандального закону про «іноземних агентів»

Сполучені Штати Америки мають у своєму розпорядженні інформацію, яка «може зруйнувати репутацію представників грузинської політичної еліти». Про це пише грузинська служба «Радіо Свобода» з посиланням на джерела у Вашингтоні.

Як зазначається, США можуть ввести санкції проти грузинських посадовців, відповідальних за просування скандального закону про «іноземних агентів», який порівнюють з аналогічним російським законом.

Джерело повідомило виданню, що США мають інформацію, яка «може зруйнувати репутацію представників грузинської політичної еліти».

Що стосується можливих санкцій, то санкції США забороняють окремим особам і компаніям, які ними контролюються, вести бізнес з громадянами США і, що більш важливо, забороняють цим особам і їхнім компаніям проводити фінансові операції в доларах США.

За словами джерела, санкції можуть бути болючими, оскільки економіка Грузії має високий рівень доларизації, а банківські кредити та депозити видаються в доларах.

Законопроєкт передбачатиме санкції проти урядовців та інших осіб, які «є матеріально відповідальними за підрив або заподіяння шкоди демократії, правам людини чи безпеці в Грузії»

Покарання також стосуватимуться грузинських правоохоронних органів і служб безпеки, які придушили протести проти законопроєкту. Влада застосувала до демонстрантів сльозогінний газ і водомети, побивши й затримавши активістів та опозиційних політиків.

Нагадаємо, парламент Грузії в третьому, остаточному читанні ухвалив закон про іноагентів – законопроєкт «Про прозорість іноземного впливу». За затвердження скандальної ініціативи «Грузинської мрії» проголосували 84 депутати – попри протести десятків тисяч громадян країни, які виходять на акції, і критику міжнародних партнерів Грузії. 30 опозиціонерів проголосували проти.

Як повідомлялося, Вашингтон може підписати широкий пакет економічної та безпекової підтримки Грузії, якщо уряд країни відмовиться від антизахідної риторики і припинить відступ у сфері прав людини.

You may also like...