Криминальная хроника Украины на 25.11.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшла 7 851 заява про злочини. Вжитими заходами 2 803 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 6 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 7 розбійних нападів, 29 пограбувань та 5 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 13 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, гвинтівку, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату та 220 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 5 осіб, в яких вилучено 5,8 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 29 168 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 27 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 97 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 10 осіб загинуло та 111 – травмовано.

У Києві 21 жовтня після гасіння пожежі в квартирі 72-річного іноземного громадянина було знайдено обгоріле тіло господаря зі зв’язаними кінцівками та травмою голови. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали шістьох безробітних місцевих жителів, віком від 21 до 36 років. Попередньо встановлено, що вони вночі 21 жовтня цього року в зазначеному місті, з метою пограбування, увірвалися до квартири потерпілого та биткою завдали йому смертельних тілесних ушкоджень й викрали гроші, вироби із золота, після чого підпалили квартиру.

У місті Луцьк в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 49-річного жителя Луцького району. Попередньо встановлено, що він на вулиці зазначеного міста завдав тілесних ушкоджень 60-річному місцевому жителю.

У місті Рубіжное Луганської області 24 листопада на залізничному вокзалі працівники міліції затримали 31-річну місцеву жительку. Встановлено, що вона намагалася вивезти за кордон, з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації, двох безробітних жительок зазначеної області, віком 19 та 17 років.

У Ковельському районі Волинської області працівники міліції затримали 42-річного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 120-мм міномет часів Великої Вітчизняної війни.

В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб відкритого акціонерного товариства, котрі, без погодження з іншим відкритим акціонерним товариством підключили до їх трансформаторної підстанції чотири підприємства, що призвело до знеструмлення ВАТ та простою виробничого обладнання. У результаті протиправних дій останньому товариству завдано збитків на суму 205,3 тисячі гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Харківській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб одного з тендерних комітетів, котрі в 2008 році за завищеними цінами придбали в товариства з обмеженою відповідальністю запчастини для рухомого складу, чим завдали збитків державі на суму 1,2 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Черкаській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили колишнього співробітника медичного закладу, котрий без погодження з Міністерством аграрної політики України, незаконно приватизував виділену йому службову квартиру, чим завдав збитки державі на суму 188,3 тисячі гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

ДЗГ МВС України
 

You may also like...