Криминальная хроника Украины на 28.11.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6146  заяв про злочини. Вжитими заходами 2 106 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, дев’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійних напади, 19 пограбування, три незаконних заволодінь транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано дев’ять осіб. У правопорушників вилучено  гвинтівку, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату та 84 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано чотири особи, в яких вилучено 17,1 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 25924 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано три підозрювані особи.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 102 дорожньо-транспортні пригоди із потерпілими, у яких 22 особи загинуло та 120 – травмовано.

У селі Нововодолазького району Харківської області 26 листопада на подвір’ї покинутого будинку в колодязі було знайдено розчленований труп 47-річного місцевого жителя (з 19 листопада розшукувався як безвісті відсутній). У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано 55-річного жителя цього ж села. Попередньо встановлено, що він увечері 19 листопада перебуваючи в будинку потерпілого під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв ножем убив господаря, після чого розчленував його труп й вкинув до колодязя.

У селі Уманського району Черкаської області в результаті проведення оперативно розшукових заходів затримано 34-річного місцевого громадянина. Попередньо встановлено, що він уночі 13 листопада на вулиці села Ульяновського району Кіровоградської області, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, під час раптово виниклої сварки заподіяв смертельні тілесні ушкодження 19-річній місцевій жительці, та з метою приховування злочину відніс її тіло до саду й підпалив.

У селі Попільнянського району Житомирської області затримано 39-річного громадянина, без постійного місця роботи, за місцем проживання якого вилучено 7 кг марихуани.

На Миколаївщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили  жителя міста Миколаєва. Він надав до місцевої філії комерційного банку фіктивні документи про своє місце роботи та розмір заробітної плати, на підставі чого отримав кредит у сумі понад 200 тис. грн., який не повернув. Слідчими органами внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.190 КК України (шахрайство).

У столиці працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили  головного спеціаліста комунального підприємства. Він отримав 100 доларів США хабара від приватного підприємця за непритягнення її до адміністративної відповідальності за виявлені порушення господарської діяльності. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора приватного підприємства. Він самовільно зайняв земельну ділянку (площа 8,5 га) на території Попаснянського району й, для розробки родовища тугоплавкої глини, зняв верхній шар родючого ґрунту, чим завдав збитки державі на суму 135,5 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

ДЗГ МВС України

You may also like...