Криминальная хроника Украины на 07.12.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 872 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 359 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, дев’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, один розбійний напад, 34 пограбування та чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано чотири особи. У правопорушників вилучено один саморобний пістолет та 15 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано три особи, в яких вилучено 2,2 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 26 118 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 42 підозрювані особи.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 65 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 11 осіб загинуло та 82 – травмовано.

У місті Ніжині Чернігівської області 6 грудня у своїй квартирі було знайдено мертвими з ножовими пораненнями 25-річного безробітного місцевого жителя та з ознаками удушення його сестру – 12-річну місцеву жительку. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 21-річного робітника товариства з обмеженою відповідальністю місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 5 грудня в зазначеній квартирі убив потерпілих під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У Старовижівському районі Волинської області 5 грудня у своєму будинку було знайдено мертвою з травмою голови 78-річну пенсіонерку місцеву жительку. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 24-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 4 грудня, з метою крадіжки, проник до згаданого будинку, але, після того як його застала господарка, вбив її дерев’яною палицею й викрав чотири тисячі гривень.

У Любешівському районі Волинської області 6 грудня на митному посту було затримано 27-річного іноземного громадянина, з автомобіля якого вилучено саморобний вибуховий пристрій.

У Красногвардійському районі Автономної Республіки Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб селищної ради. Вони, без відома двох місцевих жителів оформили на останніх земельні ділянки загальною площею 11,3 гектара й, на підставі підроблених довіреностей, передали їх у користування жителю зазначеного району. У результаті протиправних дій місцевій громаді завдано збитків на суму майже 160 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили жителя міста Нікополя, котрий організував підпільний цех із виробництва та розливу фальсифікованої горілки, яку під відомою торговою маркою реалізовував на території Нікопольського району. У правопорушника вилучено 11,2 тисячі пляшок готової продукції, 2,6 тисячі марок акцизного збору та виробниче обладнання. Слідчим відділом податкової міліції порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 і ч.2 ст.204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) КК України.

У Берегівському районі Закарпатської області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб одного з відділів райдержадміністрації. Вони, без попередньої зміни цільового призначення, передали в приватну власність місцевому жителю земельну ділянку загальною площею 0,5 гектара для ведення особистого сільського господарства. У результаті протиправних дій державі завдано збитків на суму майже 202 тисячі гривень. Міжрайонною прокуратурою зазначеної області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

ДЗГ МВС України
 

You may also like...