Криминальная хроника Украины на 09.01.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5122 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 814 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, 13 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійні напади, 28 пограбувань, два факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 12 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, обріз мисливської рушниці, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї та 160 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано три особи. У них вилучено 1,7 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 19 855 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано одну особу.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 52 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких п’ять осіб загинули та 73 – травмовані.

В місті Сніжному Донецької області в під’їзді житлового будинку було знайдено мертвим раніше судимого 34-річного громадянина. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 30-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, також раніше судимого. Попередньо встановлено, що він увечері 26 грудня минулого року в зазначеному під’їзді під час раптово виниклої сварки заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілому.

У селищі Автономної Республіки Крим 8 січня о 20.35 у результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 25-річного іноземця (в Україні перебуває в гостях). Попередньо встановлено, що він увечері 7 січня в зазначеному селищі в під’їзді житлового будинку під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження 53-річній місцевій жительці.

У Одесі на вулиці затримано 31-річного громадянина сусідньої республіки (в Україні перебуває з метою працевлаштування), у якого вилучено 5 г марихуани.

На Івано-Франківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб санаторію. Вони підробили тендерну документацію на закупівлю вугілля, у результаті чого два приватні підприємці стали переможцями конкурсу й впродовж останніх двох років за завищеними цінами поставляли до санаторію зазначене пальне. Таким чином державі завдано збитки на суму майже 200 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.4 ст.191 та ч.2 ст.366 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення).

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову правління відкритого акціонерного товариства. Він вимагав та отримав 1 тис. євро та 1,5 тис. грн. хабара від приватного підприємця за сприяння в наданні йому в оренду приміщення товариства. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

ДЗГ МВС України
 

You may also like...