Хмільне застілля трьох колишніх засуджених пережили лише двоє

Чомусь так трапляється, що колишні засуджені й на свободі тримаються разом. Але подібне товариство, на жаль, нерідко призводить до скоєння нових злочинів.

Переконливим доказом цих слів може бути трагедія, яка сталася в одному з сіл Новоушицького району.

Серед білого дня двоє чоловіків віком 39 і 57 років завітали до свого 41-річного односельця розпити пляшку горілки. Така поведінка була для них звичною, адже усі троє вели асоціальний спосіб життя, неодноразово засуджувались до позбавлення волі й відбули тривалі строки ув’язнення за крадіжки.

У розпал застілля між гостями виникла суперечка: молодший почав звинувачувати старшого в тому, що той постійно краде в нього дрібні господарські інструменти. А через декілька хвилин у пориві люті чоловік наніс чаркувальнику декілька потужних ударів дерев’яною палицею по голові. Від отриманих травм той помер на місці, а в дзуськи п’яні й налякані скоєним чоловіки не викликали ані швидкої, ані міліції. Винуватець трагедії, звісно ж, зник з місця злочину.

Правоохоронці виявили тіло зниклого 57-річного чоловіка наступного дня. В результаті оперативно-пошукових заходів підозрюваного у вбивстві було затримано. Очевидно, що він уже вчетверте вирушить до місць позбавлення волі, адже проти нього порушено кримінальну справу за ознаками ч. 2 ст. 121 «Умисне тяжке тілесне ушкодження» Кримінального кодексу України.

Катерина Шуприган, ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області

You may also like...