У столиці затримано убивць заступника директора одного з інститутів

Раніше ЗМІ повідомляли про трагічну подію, що сталася 19 лютого – у власній квартирі було вбито заступника директора одного з інститутів. До розкриття цього резонансного злочину начальник ГУМВС України в м. Києві Олексій Крикун залучив не лише карний розшук, а й інші підрозділи столичного главку міліції.

25 лютого об 11-й годині співробітники відділу карного розшуку Шевченківського районного управління міліції Києва затримали двох молодиків, які вже зізналися у скоєнні злочину.

Перший із підозрюваних – 22-річний уродженець Сумської області, інший – 20-річний громадянин однієї із республік Прибалтики. За показами гостя нашої країни, він навчається в одному з вишів столиці за фахом економіста. Парубок познайомився із потерпілим навесні минулого року. Знаний науковець пообіцяв студентові допомогу в опануванні економічних знань та англійської мови. 

За показами затриманих, 19 лютого о 19-00 вони прийшли до потерпілого, аби подивитися на інформаційний портал, який той готував. Згодом, під час спільної вечері та вживання спиртних напоїв між власником квартири та гостями виник конфлікт, в результаті якого громадянин України вихопив ножа (якого, як з’ясувалося пізніше, він завжди носив при собі). Судово-медичний експерт нарахував на тілі потерпілого 39 колото-різаних поранень. 

Не зважаючи на те, що зловмисники притримуються «побутової» версії конфлікту, слідчі все ж уважають, що до свого злочину парубки готувалися. Корисливий мотив скоєного підтверджує і той факт, що вони після скоєння злочину забрали з помешкання два ноутбуки та прилад «іPad», які наступного дня продали на столичному радіоринку за 1 тисячу доларів США, поділивши гроші порівну.

Стосовно обох затриманих порушено кримінальну справу за ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу. Найближчим часом відбудеться засідання суду, де буде обрано міру запобіжного заходу щодо затриманих.

Володимир Поліщук, начальник відділу зв’язків з громадськістю ГУМВС України в м. Києві

МВС України
 

You may also like...