Криминальная хроника Украины на 27.02.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5978 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 040 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – шість вбивств, один  факт завдання тяжких тілесних ушкоджень, один розбійний напад, 15 пограбувань та сім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 17 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, гвинтівку, два обрізи мисливських рушниць, три одиниці саморобної вогнепальної зброї та 241 набій.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 10 осіб, в яких вилучено 2,5 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 23958 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 12 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 41 дорожньо-транспортна пригода із потерпілими, у яких сім осіб загинуло та 43 – травмовано.

У місті Дніпропетровську в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 45-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він удень 25 лютого в квартирі 47-річної громадянки, під час раптово виниклої сварки сокирою вбив співмешканця господарки та свого знайомого – жителя цього ж міста (1970, 1976 р.н., обидва безробітні, один раніше судимий). Після цього, з метою приховування злочину, розчленував їх тіла та на автомобілі потерпілого вивіз до свого орендованого гаража й заховав (знайдено).

На Херсонщині поблизу місцевого кладовища в мішку було знайдено скелетований труп невідомої жінки. Вжитими заходами її особу встановлено. Нею виявилася 23-річна місцева жителька. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 39-річного співмешканця потерпілої – жителя вказаного села. Попередньо встановлено, що він 25 вересня минулого року в будинку потерпілої під час раптово виниклої сварки заподіяв смертельні тілесні ушкодження господарці, а тіло, з метою приховування злочину, виніс до згаданого місця.

В селищі Цюрупинського району Херсонської області у своєму будинку було знайдено мертвим з травмою голови 54-річного громадянина. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 33-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він увечері 22 лютого в зазначеному будинку під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження господарю.

У одному із населених пунктів Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 34-річного жителя зазначеної області, без постійного місця роботи, та 40-річного іноземного громадянина (має посвідку на проживання в Україні). Попередньо встановлено, що вони під загрозою фізичної розправи вимагали 15 тис. грн. неіснуючого боргу в 48-річного жителя селища. За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.189 (вимагання).

У Дніпропетровській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю. Він у грудні 2008 року уклав угоду з приватним підприємством на поставку обладнання з виробництва біодизеля (фактично не поставлялося), а отримані кошти в сумі 1 млн. грн. привласнив. Слідчими органами внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).

У столиці працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили заступника генерального директора товариства з обмеженою відповідальністю. Він отримав 6,7 тис. грн. хабара від приватного підприємця за надання йому в оренду складського приміщення. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили головного бухгалтера філії відкритого акціонерного товариства, яка вимагала та отримала 2 тис. грн. хабара від приватного підприємця за надання йому в оренду гаражного боксу. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Харківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб управління Держкомзему в одному з районів. Вони підробили ряд документів, на підставі яких незаконно передали в приватну власність шістьом громадянам земельні ділянки (загальна площа понад 12 га), які відносяться до земель лісового фонду України. Унаслідок противоправних дій державі завдано збитки на суму 1,9 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення).

ДЗГ МВС України

You may also like...