Криминальная хроника Украины на 09.03.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 669 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 673 (35,8%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійних  напади, 21 пограбування, три факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано трьох осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку та 71 набій.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано одну особу. У них вилучено 1,9 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 16 841 особу.

За порушеними кримінальними справами заарештовано сім осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 35 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких чотири особи загинули та 38 – травмовані.

У Бердичівському районі Житомирської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 30-річного безробітного, раніше судимого  місцевого жителя, який на сільському кладовищі викрав металеві хрести з п’яти могил. Викрадене вилучено.

На Донеччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили  жителя обласного центру, який  надав до філії відкритого акціонерного товариства фіктивні документи, за якими отримав на підставних осіб кредити на загальну суму 5,1 млн. гривень. Слідчим управлінням обласної міліції  порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.4 ст.190 «Шахрайство» та ч.3 ст.358 «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів» КК України.

На Київщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службовців сільськогосподарського фермерського господарства. Вони підробили ряд документів, на підставі яких незаконно передали в приватну власність десятьом громадянам земельні ділянки (загальна площа понад 35 га). Таким чином, державі завдано збитки на суму 3,5 млн. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 «Зловживання владою або службовим становищем» та ч.2 ст.366 «Службове підроблення» КК України.

На Кіровоградщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили керівника та його заступника регіональної філії Державного підприємства. Вони вимагали 24,5 тис. грн. хабара від директора фермерського господарства за перереєстрацію договорів оренди 163 земельних ділянок у межах земель однієї з  міськрад. Правопорушників затримано під час отримання частини хабара в сумі 5,7 тис. гривень. Органами прокуратури  порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 «Одержання хабара» КК України.

На Львівщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили працівника митного посту. Він вимагав та отримав три тисячі гривень  хабара від приватного підприємця за сприяння йому в безперешкодному проходженні митного контролю. Зловмисника затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 «Одержання хабара» КК України.

ДЗГ МВС України

You may also like...