Обкрадаючи сусідок, потрапив за грати

В Глухівському районі правоохоронці затримали 34-річний чоловіка, який обкрадав своїх односельчанок, завдавши збитку постраждалим в 1 000 гривень. Маючи кримінальне минуле, злодій вирішив згадати добре знайому справу й поласувати їжею сусідок, що знаходилась в підвалі. “Здобиччю” стала консервація. Але скоштувати так і не вдалося, завадили працівники міліції…

Правду кажуть, що з добрими сусідами і жити легше. Інша річ, коли сусіди не те що не бажають товаришувати, а й дивляться, де що погано лежить. Жительці Глухівського району з сусідом якраз не пощастило. Останній, дізнавшись, що жінка нещодавно зарізала кабана, вирішив поласувати свіжиною, залізши до господарства сусідки, коли та спала. Щоправда ані сала, ані м’яса не знайшов, тож вирішив взяти консервацію. 

А наступного дня до працівників міліції Глухівського міськвідділу звернулась 29-річна потерпіла й розповіла, що з її погребу зникли майже всі запаси консервації. “Вранці прокинулась, вийшла на подвір’я, на снігу чужі чоловічі сліди, які з мого підвалу привели мене до Дмитра, сусіда, який мешкає через чотири хати”, – розповідає Олена. Та йти сваритися жінка не захотіла, вирішила за допомогою міліції покарати кривдника.

Міліціонери прибули за вказаною адресою й вдома затримала підозрюваного у скоєнні крадіжок. Коли чоловік побачив на порозі міліціонерів, почав нервувати. Й не дарма, адже в його будинки міліціонери потім знайшли викрадену консервацію Олени. Правоохоронці також встановили, що 34-річний Дмитро проникав у підвал за допомогою зриву навісного замка.

Під час розмови із затриманим стало відомо, що чоловік вже мав кримінальне минуле за аналогічні злочини, але ставати на шлях виправлення не захотів, а продовжив вже добре знайоме ремесло. Зловмисник також розповів, що напередодні він завітав на подвір’я до ще однієї сусідки, з господарства якої також вкрав консервацію.

“ Так, це я скоїв крадіжки. Потрібно ж було мені щось їсти…” Склавши все викрадене в заздалегідь підготовлений мішок, зловмисник спокійно повернувся до дому.

До того ж працювати великого бажання не мав, а сусіди часто бачили його «напідпитку». Але рано чи пізно, як відомо, за кожний злочин доводиться відповідати. Викрадене вилучили та повернули власницям, а проти затриманого порушили кримінальну справу за статтею 185, ч. 3 КК України. Як результат – пошуки легкої наживи закінчилися для Дмитра ув’язненням. Сьогодні йому загрожує до шести років позбавлення волі.

Чи варто робити такий обмін – вирішувати тим, хто прагне ступити на слизький шлях злочинів.

Марина Кльова СЗГ УМВС України в Сумській області

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like...