Діти все частіше обкрадають своїх батьків

6 березня до чергової частини Конотопського міського відділу міліції звернулась місцева жителька. Пенсіонерка просила правоохоронців аби ті притягнули до відповідальності її 33-річного сина, який напередодні ввечері викрав її банківську картку та зняв з неї одну тисячу гривень.

Як стало відомо, молодик кілька днів тому приїхав із заробітків. Всі дні чоловік пив та гуляв. Зароблені гроші швидко скінчились, тож він вирішив попросити у матері, адже наближались свята. Жінка обурена поведінкою сина, відмовила йому. Той же, не довго думаючи, взяв материну сумочку, де лежала картка і наступного ранку зняв з неї гроші. Встиг чи ні витратити викрадені заощадження син-зловмисник, нині будуть з’ясовувати правоохоронці.

А вже 8 березня до місцевого відділку міліції звернувся столичний житель. Чоловік розповів правоохоронцям, що з будинку його матері, яка мешкає у Конотопі, хтось викрав телевізор, а з гаражу крадії винесли автомобільні покришки. Працівники міліції почали проводити розшукові заходи та встановили, що у постраждалого є ще рідна сестра, яка нещодавно звільнилась з місць позбавлення волі. Отримавши довгоочікувану свободу жінка продовжувала вести антигромадський спосіб життя та ніде не працювала.

З матір’ю дружні стосунки не складувались, тож підживала у своїх товаришів. Після розмови з оперативниками “горе-донька” зізналась у скоєному. Розповіла, що автомобільні покришки викрала зі своїм співмешканцем ще наприкінці лютого, продала їх на ринку, а гроші, звісно ж, пропили. Телевізор же винесла з материного будинку кілька днів тому та продала за 250 гривень невідомому чоловікові на вокзалі. “Поїсти хочеться й випити, а роботи зась,” – так пояснює тепер свій вчинок правоохоронцям. Нині відносно “донечки-крадійки” вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками статті 185 Кримінального кодексу України, згідно з якою їй загрожує до 6 років позбавлення волі.

Звісно ж діти-зловмисники відповідатимуть перед законом за свої вчинки. Та чи можна відповісти перед законом за материнській біль, якій вони з такою легкістю причинили найдорожчим у світі людям – своїм матерям?

Тетяна Кушнєрова, СЗГ Конотопського МВ  УМВС України в Сумській області

 

You may also like...