Жага до спиртного змушувала чоловіка з Полтавщини красти

В середині лютого поточного року в ході проведення оперативно – профілактичного відпрацювання території однієї з сільських рад Гадяцького району дільничними інспекторами міліції було затримано 24–річного Віктора (ім’я змінено), мешканця одного із сіл, за вчинення адміністративного правопорушення. Доставивши чоловіка до районного відділу міліції правоохоронці поцікавилися, звідки у особи, яка проживає одна і ніде не працює, гроші на систематичне придбання спиртних напоїв.

Цікавість міліціонерів не була даремною. Правоохоронці з’ясували, що на рахунку Віктора вже ряд скоєних крадіжок.

В ході проведення дослідчої перевірки міліціонери встановили, що Віктор раніше до кримінальної відповідальності не притягувався, але частенько заглядав «у чарку». Та щоб придбати спиртне потрібні були кошти. Тому й почав красти.

Одного разу, прийшовши до свого знайомого в гості, під час бесіди помітив на столі кухонної кімнати мобільний телефон. Відразу ж в голові чоловіка промайнула лиха думка. І як тільки господар відволікся, гість поцупив телефон і спокійнісінько вийшов з господарства. Звичайно, викрадений телефон він перепродав, а на виручені гроші купив спиртне та харчі. Та на довго цих коштів не вистачило і Віктор знову вдається до злочину. На цей раз він вирішив діяти « по-серйозному».

В ніч з 17 на 18 січня поточного року шляхом розбиття віконного скла Віктор проникає в магазин «Продукти», що розташований в с. Петрівка – Роменська. Звідти з шухляди столу викрадає гроші. На прикрість крадієві сума була невелика. Всього лише 130 гривень. Проте й ця невелика «здобич» пішла на задоволення потреб злодія.

Наразі слідчим Гадяцького райвідділу міліції по встановлених фактах порушено кримінальну справу за статтею 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка).

Санкція статті передбачає відповідальність: За частиною 1 – штраф до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або позбавлення волі на строк до трьох років. За частиною 3 – позбавлення волі на строк від трьох до шести років.
Із злодія було взято підписку про невиїзд, як запобіжний захід.

Та зловмисника це не злякало. Як тільки чоловік залишив стіни районного відділу міліції, знову взявся за старе.

На початку березня Віктор, шляхом зриву навісного замка вхідних дверей магазину ПП «Пустильникова», проникає всередину і викрадає продукти харчування на суму 600 гривень. Правоохоронці швидко вирахували та затримали підозрюваного.

Виконуючий обов’язки начальника Гадяцького РВ УМВС України в Полтавській області підполковник міліції Володимир Пархоменко зазначив,- «Зараз крадій затриманий та чекає на своє покарання. Триває досудове слідство, по завершенню якого матеріали будуть направлені в суд для прийняття остаточного рішення».

Автор: Інна Ященко, старший інспектор Гадяцького РВ УМВС України в Полтавській області

You may also like...