Криминальная хроника Украины на 20.03.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 937 заяв про злочини. Вжитими заходами у 2 493 із них встановлені особи, що підозрюються у їх вчиненні. Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, два факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійних напади, 14 фактів грабежів, п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 33 особи. У правопорушників вилучено п”ять обрізів мисливської рушниці, 13 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 200 грамів вибухівки та 373 набої.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 22 особи. У них вилучено 31,9 кілограм наркотичних засобів

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 47 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких шість осіб загинули та 56 – травмовані.

У місті Кіровограді було знайдено двох громадян в непритомному стані з ножовими пораненнями. Один із них невдовзі помер у лікарні. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 28-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він напередодні, під час раптово виниклої сварки, заподіяв згадані поранення потерпілим.

У місті Запоріжжі правоохоронці затримали двох громадян сусідньої держави. Попередньо встановлено, що вони 17 березня цього року на вулиці зазначеного міста з автомобіля “Нісан” місцевого жителя, без постійного місця роботи, викрали ноутбук, мобільний телефон та відеокамеру.

У Голосіївському районі міста Києва 19 березня працівники міліції затримали 42-річного громадянина сусідньої держави, який ще 11 березня в приміщенні державного підприємства із службового кабінету одного із керівників викрав гаманець із значною сумою грошей.

У місті Києві, також у Голосіївському районі, працівники міліції затримали 33-річного громадянина однієї із держав колишнього Радянського Союзу та 38-річного жителя Київської області. Обидва ніде не працюють. Попередньо встановлено, що вони на вулиці відібрали у пенсіонера сумку, у якій знаходилися портативний телевізор та продукти харчування.

На Чернігівщині за матеріалами УДСБЕЗ прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара) стосовно директора одного із комунальних підприємств. Він вимагав та отримав 1,5 тисячі гривень хабара від приватного підприємця за можливість проведення виставки у приміщенні, яке є у власності підприємства.

На Донеччині за матеріалами УДСБЕЗ прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) стосовно посадових осіб однієї із райдержадміністрації. Вони, у результаті незаконних дій, завдали державі збитків на суму 240 тисяч гривень.

ДЗГ МВС України

You may also like...