Криминальная хроника Украины на 24.03.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 854 заяви про злочини. Вжитими заходами 3 407 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – дев’ять вбивств, вісім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, три розбійних напади, 30 фактів грабежів, шість фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 31 особу. У правопорушників вилучено чотири пістолети, три гвинтівки, карабін, чотири мисливських рушниці, обріз мисливської рушниці, сім одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 100 грамів вибухівки та 4 051 набій.
 
За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 12 осіб. У них вилучено 12,3 кілограма наркотичних засобів
 
За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 25 017 осіб.
За порушеними кримінальними справами заарештовано 17 осіб.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 47 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких шість осіб загинули та 55 – травмовані.
 
У місті Лисичанську Луганської області 28 лютого на вулиці було знайдено мертвим з травмою голови 74-річного пенсіонера. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 42-річного безробітного місцевого жителя, який на вулиці міста завдав смертельні тілесні ушкодження потерпілому під час сварки, що виникла на ґрунті ревнощів.
 
У місті Брянці Луганської області 19 березня на вулиці було знайдено в непритомному стані 64-річного місцевого жителя, який невдовзі помер у лікарні. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок ушкодження внутрішніх органів. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 27-річного безробітного місцевого жителя, який на вулиці завдав смертельні тілесні ушкодження потерпілому під час раптово виниклої сварки.
 
У місті Тернополі працівники міліції затримали 26-річну безробітну місцеву жительку, яка підозрюється у вбивстві своєї півторамісячної дитини.
 
У місті Херсоні 20 березня до міліції звернулася 57-річна місцева жителька із заявою, що годину тому на вулиці міста невідомий викрав у неї мобільний телефон. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 41-річного безробітного місцевого жителя.
 
У Яворівському районі Львівської області 22 березня на пункті пропуску через Державний кордон України в результаті проведення спеціальної операції працівники міліції затримали двох іноземців, віком 25 та 23 роки. Вони намагалися вивезти до однієї з Європейських країн з метою сексуальної експлуатації двох безробітних жительок міста Хмельницький, віком 19 та 18 років.
 
У місті Севастополі 27 грудня у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох громадян сусідньої держави, віком 27 та 25 років, та ще одного 22-річного громадянина іншої держави. Попередньо встановлено, що вони у квартирі за місцем тимчасового проживання чотирьох громадян сусідньої держави, віком 20 – 27 років, погрожуючи фізичною розправою, відібрали у жителів квартири ноутбук, мобільні телефони та близько трьох тисяч гривень. Також торік вони скоїли ряд тяжких злочинів на території міста. Стосовно правопорушників порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.257 «Бандитизм» КК України. Двох фігурантів справи затримано. Вживаються заходи щодо розшуку та затримання третього співучасника.
 
У місті Херсоні 23 березня у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох іноземців, віком 40 та 34 роки. Попередньо встановлено, що вони на вулиці міста з автомобіля 44-річного місцевого жителя викрали барсетку, у якій знаходилося дві тисячі 150 гривень та 405 доларів США.
 
У місті Сімферополі 23 березня у приміщенні бару 39-річний місцевий житель, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння з хуліганських спонукань завдав тілесні ушкодження 39-річній жительці міста (медична допомога не надавалася).
 
У місті Києві та Київській області працівники міліції затримали трьох киян та жителя області, віком 29 – 60 років, усі без постійного місця роботи. За їх місцем проживання вилучено чотири мисливські рушниці, три малокаліберних гвинтівки, мисливський карабін, чотири пістолети іноземного виробництва, револьвер, майже 3,5 тис. набоїв до різної зброї, два глушника, 86 магазинів до різної зброї та 41 ніж.
 
У Шевченківському районі міста Києва на вулиці працівники міліції затримали 25-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 123 пігулки “екстазі”.
 
В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службовців товариства з обмеженою відповідальністю. Вони в 2009 році, всупереч укладеної угоди, поставили товариству з обмеженою відповідальністю 1,8 тис. тонн неякісного вугілля нижчої вартості, за яке отримали передплату. Унаслідок протиправних дій державі завдано збитків на суму 1,04 млн. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» КК України.
 
У місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили спеціаліста столичного комунального підприємства. Він отримав від приватного підприємця у якості хабара талони на пальне марки А-95 в кількості 300 літрів на загальну суму три тисячі гривень. Таку винагороду отримав зловмисник за нескладання адміністративного протоколу про порушення правил благоустрою. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 «Одержання хабара» КК України.
 
На Одещині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримали голову правління відкритого акціонерного товариства. Він вимагав та отримав сто тисяч гривень хабара від приватного підприємця за сприяння в оформленні йому права власності на придбану в згаданого товаристві земельну ділянку. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 «Одержання хабара» КК України.
 
На Одещині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримали двох жителів міста, які займалися виготовленням та збутом фальшивих грошей. У правопорушників вилучено комп’ютерну техніку та 551 підроблену купюру номіналом 100 гривень. Слідчим відділом міськуправління внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.199 «Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї» КК України.
 

ДЗГ МВС України

You may also like...