Криминальная хроника Украины на 07.04.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 703 заяви про злочини. Вжитими заходами 3 307 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, три розбійних напади, 34 факти грабежів, сім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 26 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, дві гвинтівки, три обрізи мисливських рушниць, 14 одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 1,2 кілограма вибухівки та 120 набоїв.
 
За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано сім осіб. У них вилучено 3,2 кілограма наркотичних засобів.
 
За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 21 648 осіб.
 
За порушеними кримінальними справами заарештовано 17 осіб.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 41 дорожньо-транспортну пригоду з потерпілими, у яких п’ять осіб загинули та 50 – травмовані.
 
У місті Дніпропетровську 20 березня у будинку 41-річної безробітної було знайдено мертвим із ножовим пораненням живота невідомого чоловіка віком до 35 років. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 46-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він у цьому будинку ножем убив потерпілого під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин. Вживаються заходи щодо встановлення особи останнього.
 
У місті Одесі 26 березня у підвалі житлового будинку було знайдено мертвим 39-річного місцевого жителя. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок вогнепального поранення. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 25-річну безробітну місцеву жительку, яка у підвалі з невстановленої зброї вбила потерпілого під час сварки, що вникла на ґрунті неприязних відносин. Вживаються заходи щодо розшуку зброї.
 
У місті Кривому Розі Дніпропетровської області 27 березня в орендованому гаражі на території гаражного кооперативу було знайдено в непритомному стані з рубаною раною голови 39-річну безробітну, раніше судиму місцеву жительку, яка невдовзі померла в лікарні. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 29-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя, який на території гаражного кооперативу завдав смертельні тілесні ушкодження потерпілій під час раптово виниклої сварки.
 
У Дворічанському районі Харківської області 5 квітня у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 35-річного іноземця. Попередньо встановлено, що він 31 січня цього року на вулиці з автомобіля ВАЗ 33-річного місцевого жителя викрав автомагнітолу (вилучено).
 
У місті Одесі 6 квітня працівники міліції затримали 29-річного іноземця, який у місті з території відкритого акціонерного товариства намагався викрасти електрокабель до крану.
 
У Сімферопольському районі Автономної Республіки Крим на вулиці працівники міліції затримали 22-річного безробітного жителя Ленінського району автономії, у якого вилучено три скляні колби з 6 кг ртуті (направлено для утилізації). Вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.265 «Незаконне поводження з радіоактивними матеріалами» КК України.
У місті Антрациті Луганської області на вулиці працівники міліції затримали 48-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя, у якого вилучено 600 грамів вибухівки.
У Вінницькій областіпрацівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили керівника одного з секторів райвідділу ГУМНС України в області. Він вимагав та отримав 4,7 тис. грн. хабара від шістьох приватних підприємців за непроведення перевірок їх торгівельних кіосків та надання висновків про стан протипожежної безпеки. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 «Одержання хабара» КК України.
 
На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовців комунального теплопостачального підприємства. Вони не переуклали угоди на постачання теплової енергії споживачам, унаслідок чого впродовж минулого року на розрахунковий рахунок зі спеціальним режимом використання дочірнього підприємства Національної акціонерної компанії не надійшло 1,6 млн. гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 «Зловживання владою або службовим становищем» КК України.
 
У Львівській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили працівника одного з відділів Державного управління охорони навколишнього природного середовища в області. Він вимагав та отримав 1 тис. 350 грн. хабара від жителя міста за сприяння йому в погодженні проекту землеустрою на відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку й господарських споруд. Задокументовано 14 фактів отримання правопорушником хабарів на загальну суму 21,5 тис. гривень. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 «Одержання хабара» КК України.
 
На Полтавщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю. Він упродовж 2007-2008 років вніс до податкових декларацій неправдиві відомості, унаслідок чого до держбюджету не було сплачено обов’язкових платежів на суму 1,7 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 «Службове підроблення» КК України.
 
У Херсонській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили двох працівників міської ради. Вони вимагали та отримали 5,4 тис. грн. хабара від двох приватних підприємців за нескладання стосовно них протоколів про адміністративні правопорушення за порушення правил благоустрою міста. Одного з хабарників затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 «Одержання хабара» КК України.
 
 

You may also like...